T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRŞEHİR / KAMAN - Kaman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇE

TARİHÇE

              Okulumuz, 1990-1991 Eğitim Öğretim yılında, Kaman Eski Devlet Hastanesi Binasında Eğitim ve Öğretime başlamıştır. Kaman Sağlık Meslek Lisesi Sağlık Bakanlığına bağlı iken, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların 03.02.2006 Tarih ve 5450 Sayılı Kanun ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlanmıştır. 2012 yılına kadar Eski Devlet Hastanesi Binasında Eğitim ve Öğretim yapan okulumuz,  2012 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 16 derslikli yeni binasına taşınmıştır. Okulumuzun adı 2014-2015 öğretim yılından itibaren Kaman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.  Okulumuz Sağlık Alanında 3 dal üzerinde eğitim-öğretim yapmaktadır.Dallarımız Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği dir. 

Okulumuzda bir müdür, iki müdür yardımcısı, 11 sağlık hizmetleri alan öğretmeni, 12 kültür dersi öğretmeni,1 rehber öğretmen, 1 veri hazırlama kontrol işletmeni, 1 hizmetli olmak üzere tam 27 personel görev yapmaktadır. Okulumuz da halen hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği bölümleri mevcut olup, 258 öğrenciyle eğitime- öğretime devam etmektedir.

            Öğretmenlerimiz il, ilçe ve il dışı hizmet içi eğitimlere katılarak bilgilerini güncellemektedir. Eksiklerini tamamlamaktadır. Okul aile birliğimiz okul, veli ilişkilerini sürekli sıcak tutmaya okulumuzu geliştirmeye çalışmaktadırlar.

Türk milli eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda öğrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek hayata ve üst öğretime hazırlamaktayız. Pedagojik anlamda güncel geçerliliği olan standartlar da akılcı, verimli, istekli, kendisiyle barışık, toplumuyla doğayla iyi ilişkiler kurmuş hoş görülü insanlar yetiştirmek esastır. Okulumuzun amacı öğrencilerimizin belleklerini doldurmak değil zihinlerini geliştirmektir. Okulumuzda çağdaş, laik, demokratik, yurdunu seven, kendi tarihini bilen, Atatürk ilke ve İnkılâplarına bağlı gençler yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Öğrencilerimizin kendi kendini yönlendirebilen sorumluluk alan, kendini denetleyebilen, değerlendirebilen, araştıran, geliştiren öğrendiklerini kullanabilen kişiler olmalarını sağlamak temel görevimizdir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.06.2013 - Güncelleme: 25.02.2022 11:10 - Görüntülenme: 1725
  Beğen | 0  kişi beğendi