T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRŞEHİR / KAMAN - Kaman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KİTAP ÖNERİLERİ

REHBERLİK SERVİSİ OLARAK SİZ DEĞERLİ VELİ-ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN BELİRLİ ARALIKLARLA KİŞİSEL GELİŞİM VE PSİKOLOJİ KONULARINDA KİTAP ÖNERİLERİNDE BULUNACAĞIZ.

Bu ay  sizlere bahsetmek istediğim kitap HER  ŞEY SENİNLE  BAŞLAR - MÜMİN SEKMAN

Her Şey Seninle Başlar, değişim ve gelişim yolculuğunuzda ihtiyacınız olabilecek yüzlerce bilgiyi bir arada bulabileceğiniz eşsiz bir kaynak niteliği taşıyor. Atalet olarak adlandırılan uyuşukluk halinin nasıl ortaya çıktığı, başarıya giden yolların nasıl tıkandığı ve bundan kurtulmak için neler yapmanız gerektiği kitapta vurgulanan konuların başında geliyor. Ünlü psikologların yapmış olduğu sosyal deneyleri öyküleştiren Mümin Sekman, deneme - yanılma yoluyla başlayan çaresizlik psikolojisinin insanları nasıl kötümser bir hale soktuğunu örneklerle aktarıyor. İş ve özel hayatınızda yaşadığınız sıkıntıları çözebilmeniz için öncelikle sorunun ne olduğunu bilmeniz gerekiyor. Birkaç denemeden sonra başarısız olan insanların yeni bir girişimde bulunmaktan çekindikleri gerçeğinden yola çıkan yazar, toplum baskısının yarattığı küçük düşme ve rezil olma düşüncesinin kişisel kaygıların önüne geçtiğinin altını çiziyor. Sizi atalet ve çaresizlik girdabına sokan etkenlerin neler olduğunu öğrendiğinizde, başarılı olmak için neler yapmanız gerektiğini de fark edebilirsiniz. 

Aynı şeyi deneyerek farklı sonuçlar almanın her zaman mümkün olamayacağına değinen Her Şey Seninle Başlar kitabı, bir kapıyı kırk defa çalmak yerine 40 farklı kapıyı birer kez çalmanın faydasına odaklanıyor. Özlü sözlerin gücünden bolca yararlanan Sekman, onlarca satırda anlatılabilecek konuları bazen tek bir cümlede vererek nokta atışı yapmayı başarıyor. Türkiye’deki girişimcilik ve iletişim yöntemlerine ilişkin çarpıcı gözlemlerin de paylaşıldığı kitabı okurken sahneleri gözünüzde canlandırabilirsiniz. Eğer bir şeylerin sizi engellediğini düşünüyorsanız -maddi imkânlarınız, eğitiminiz ya da çevrenizdeki kaynaklar yetersizse- onlarca olumsuz koşul altında sıfırdan zirveye ulaşan insanların hikâyelerinden ders çıkartarak motivasyon kazanabilirsiniz. 

 

 

11-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.04.2023 - Güncelleme: 11.04.2023 10:56 - Görüntülenme: 91
  Beğen | 2  kişi beğendi