T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRŞEHİR / KAMAN - Kaman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

EYLÜL AYI KİTAP ÖNERİSİ

Bu ay siz değerli velilerimiz,öğrencilerimiz ve tüm paydaşlarımız için okumaktan zevk alacağınız ve ufkunuzu genişletecek bir kitap önerisi ile merhaba demek isterim

Kendi hayallerine sıkı sıkıya tutunan Santiago, anne ve babası tarafından din adamı olması için papaz okuluna gönderiliyor. Ancak küçüklüğünden beri dünyayı tanımayı hayal eden Santiago, bir akşam cesaretini toplayıp babasına rahip olmak istemediğini ve dünyayı gezmek istediğini söylüyor. Babası, dünyanın bütün insanlarının köylerinden gelip geçtiğini, hepsinin köyün insanlarına benzediğini söylese de, Santiago o insanların geldikleri yerleri tanımak istediği konusunda ısrar ediyor. Baba, ertesi gün oğluna içinde üç adet İspanyol altını olan bir kese uzatarak bununla bir sürü almasını, en iyisinin kendi şatoları ve en güzel kadınların kendi kadınları olduğunu anlayana dek dünyayı dolaşmasını söylüyor. Babası tarafından kutsanan Santiago, hayalinin peşine böylece takılıyor.ve hikaye başlıyor..

Altı yılda kırk iki ülkede yedi milyondan fazla satan Simyacı kitabı ile Paulo Coelho, Latin Amerikalı yazar Gabriel Garcia Mârquez'den sonra büyük bir başarıya imza atıyor. İçindeki çocuktan hiçbir zaman vazgeçmeyenler için klasik niteliğindeki Simyacı, Publishers Weekly tarafından Küçük Prens ve Martı - Jonathan Livingston ile kıyaslanıyor. Hayatı masalsı bir şekilde sorgulayan nasihatname tadındaki kitap benzersiz anlatımı ile hafızalarda yer ediyor.

01-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.11.2023 - Güncelleme: 01.11.2023 11:27 - Görüntülenme: 43
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
KİTAP,